Shopping Cart

סכום ביניים:  177.70

מעבר לסל הקניותתשלום

לא מזמן יילדתי אישה מקסימה בלידה שלישית, שממש דקות אחרי הלידה ביקשה מבעלה להוציא את המוצץ שהיא הכינה מבעוד מועד ולתת לתינוק. “אני לא מוכנה לחזור שוב על הטעות של ילד שלא רגיל למוצץ, אני מתכוונת להרגיל אותו ממש מהתחלה!” כך היא אמרה.

אהבת? שתפי:

אז בואו נסתכל רגע ביחד על כל העניין של מוצצים ונראה אם בכלל מומלץ לתת מוצץ לינוק, למה כן ולמה לא, ומתי העיתוי הנכון לתת לתינוק את המוצץ לראשונה?

תינוקות נולדים עם רפלקס מציצה חזק מאוד, המתקיים עד גיל ארבעה חודשים לערך.
הרפלקס הזה הוא חלק ממנגנון מציצה-בליעה-נשימה, מנגנון שחיוני להשרדות התינוק ולאפשרות שלו לאכול.
המנגנון הזה קשור בהתפתחות הדיבור והשפה, בהתפתחות התחושתית והתנועתית, בהתפתחות הקוגניטיבית של התינוק וגם בשליטה שלו בתנוחה ובהתפתחות האישיות.
בקיצור- מנגנון שאנחנו בהחלט רוצות לעודד את ההתפתחות שלו.

כדי לעשות את זה עומדות בפנינו שתי אפשרויות: לתת לתינוק מוצץ או לשמש מוצץ אנושי.
תחליטי מה נוח לך יותר 😊

לשימוש במוצץ יש כמה יתרונות מרכזיים שבגללם משרד הבריאות ממליץ לתת מוצץ לכל התינוקות:

  1. הוא מרגיע. 
  2. הוא עוזר להפחית חווית כאב, לכן מומלץ במיוחד במקרים של תינוק שנאלץ לעבור בדיקות או דקירות ובמהלך ברית המילה.
  3. הוא מקטין סיכון למוות בעריסה.
  4. בתינוקות פגים הוא חשוב במיוחד כי הוא מאפשר להם להתאמן על שיפור מנגנון המציצה-בליעה-נשימה, לכן בתינוקות כאלו ההמלצה היא לתת מוצץ ממש בראשית החיים. לעומת זאת בתינוקות שנולדו בזמן ההמלצה היא לתת מוצץ מרגע שההנקה התבססה, סביב גיל חודש.
  5. קשה יותר לגמול תינוק ממציצת אצבע, לכן בין השניים עדיף לתת מוצץ.

ומה החסרונות?

  1. יש שטוענים שמציצת מוצץ יכולה לגרום למצב שנקרא “בלבול פטמות”, שבעצם אומר שהתינוק לא יבדיל בין המוצץ לבין השד ויעדיף את המוצץ שטכניקת המציצה שלו קלה ופשוטה יותר על פני המאמץ שכרוך ביניקה, וכך לא ירצה לינוק.
    למען האמת מכיוון שהמוצץ לא מוציא חלב אין אפשרות לבלבול פטמות אבל כן יכול להיות מצב שבו האם תציע לתינוק מוצץ במקום הנקה מה שיפחית את כמות החלב ויגרום לגמילה מוקדמת מההנקה.
    מכיוון שכך המלצת משרד הבריאות היא לתת לתינוק מוצץ מגיל חודש לערך לאחר שההנקה התבססה.

שיניים שצומחות עקום עקב מציצה ממושכת קשורות במציצת מוצץ מעבר לגיל ארבע. לא הוכח ששימוש במוצץ אורתודנטי עושה איזשהו הבדל בעניין הזה.
המלצת איגוד האורטודנטים האמריקאי היא לגמול את התינוק עד גיל שנתיים.

איזה מוצץ לתינוק לבחור?

לא תמיד התינוק יסכים לקחת את המוצץ הראשון שתציעי לו. זה בסדר, נסי סוגים אחרים עד שתמצאו ביחד את הסוג שהתינוק הכי אוהב.
מצאת? קני כמה וכמה מוצצים מהסוג שהתינוק אוהב כדי לא להתקע במצב שאין לך מוצץ זמין.
באופן כללי משרד הבריאות ממליץ להחליף מוצצים כל שלושה חודשים או לפני כן אם המוצץ התבלה או שנראים בו פגמים, כך שתמיד כדאי שיהיו מספר מוצצים בבית.

אני אישית ממליצה על מוצצים שזוהרים בחושך כי כשהמוצץ נופל באמצע הלילה זה בדיוק מה שיציל אותך מלהתחיל לחפש אותו בזחילה סביב מיטת התינוק…
אגב, מחזיקי מוצצים שהם מעין רצועת בד ארוכה שמתחברת לבגד של התינוק כדי שהמוצץ לא ילך לאיבוד פחות מומלצים בראשית החיים כי התינוק עלול להסתבך בהם ולהחנק, אבל אפשר בהחלט ואפילו מומלץ להשתמש בהם מרגע שהתינוק כבר מסוגל להזיז את מחזיק המוצץ בכוחות עצמו.

אם התינוק לא מסכים לקחת אף סוג של מוצץ נסי את מוצצי הסרבנים. המוצצים האלו בנויים בצורה שדומה יותר לפטמה של האם והם גם קטנים יותר ממוצצים אחרים, כך שגם תינוקות שמסרבים למוצצים אחרים לרוב יסכימו לקחת אותם.

עוד דבר שחשוב לדעת הוא שחלק מהתינוקות לא יסכימו לקחת מוצץ עד גיל ארבעה חודשים בערך, אז נעלם רפלקס המציצה, ורק אז כשהם כבר שולטים בעצמם בתנועות הפה שלהם הם יסכימו למוצץ לכן אם זה חשוב לך כדאי להמשיך ולהציע לתינוק מוצץ מדי פעם.
עם זאת שימי לב שאם התינוק מתנגד באופן מתמשך למוצץ, גם למוצץ סרבנים, הדבר הכי חשוב הוא לכבד את רצונו. לא סתם נאמר “חנוך לנער על פי דרכו”.

יעל גריינר, הכותבת היא מיילדת ומפתחת שיטת ההכנה היהודית ללידה www.imahit.co.il

דילוג לתוכן